Étcsokis-körtés alagút

A legsötétebb,legfinomabb alagutak egyike - Étcsokis-körtés alagút 


Étcsokis-körtés alagút

Ha kedvet kapnál a mély-sötét étcsoki durvaságára, a puha édes körtével, és a roppanós mogyorós tésztaforgáccsal a tetején, akkor ezt a receptet neked ajánlom. 
Ebben a süteményben ugyanis mindezek az előbbiek megtalálhatók, és rabul ejtik mindazokat akik imádják a nehezebb, nem  túl édes desszerteket. 

Gyorsan elkészíthető, és az alapanyagokat se kell a holdról transzportálni. Egy vasárnapi ebéd utáni mély ejtőzés közepette, kemény habbá vert tejszínnel a tetején, egy élmény a kertben ülve elfogyasztani, míg a  meleg nap sugarait élvezve, a halkan lehulló faleveleket fürkésszük.


Étcsokis-körtés alagút



Hozzávalók:

Étcsokis tésztához:

205 gr étcsoki

5 tojás

75 gr liszt

180 gr vaj

50 gr cukor

1 csipet só


Crumble tésztához:

60 gr vaj

30gr barna cukor

20 gr durvára aprított törökmogyoró

50 g liszt


2 kisebb körte

A crumble tészta hozzávalóit morzsás állagúra dolgozzuk. Maradjanak benne nagyobb rögök.

Az étcsokit és a vajat megolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk. 
A fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját 50 gramm cukorral habosra keverjük, majd a szobahőmérsékletűre hűlt csokis vajat hozzáöntjük.  

Elkeverjük, majd a a lisztet is beledolgozzuk. A formába töltjük. 
Rászórjuk a felkockázott körtéket, erre pedig a darabos croumble tésztát. 

180 fokon 35-40 percig sütjük.

További jó kulinárkodást!

Megjegyzések