A legsötétebb,legfinomabb alagutak egyike - Étcsokis-körtés alagút
![]() |
Étcsokis-körtés alagút |
Ebben a süteményben ugyanis mindezek az előbbiek megtalálhatók, és rabul ejtik mindazokat akik imádják a nehezebb, nem túl édes desszerteket.
Gyorsan elkészíthető, és az alapanyagokat se kell a holdról transzportálni. Egy vasárnapi ebéd utáni mély ejtőzés közepette, kemény habbá vert tejszínnel a tetején, egy élmény a kertben ülve elfogyasztani, míg a meleg nap sugarait élvezve, a halkan lehulló faleveleket fürkésszük.
![]() |
Étcsokis-körtés alagút |
Hozzávalók:
Étcsokis tésztához:
205 gr étcsoki
5 tojás
75 gr liszt
180 gr vaj
50 gr cukor
1 csipet só
Crumble tésztához:
60 gr vaj
30gr barna cukor
20 gr durvára aprított törökmogyoró
50 g liszt
2 kisebb körte
A crumble tészta hozzávalóit morzsás állagúra dolgozzuk. Maradjanak benne nagyobb rögök.
Az étcsokit és a vajat megolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját 50 gramm cukorral habosra keverjük, majd a szobahőmérsékletűre hűlt csokis vajat hozzáöntjük.
Elkeverjük, majd a a lisztet is beledolgozzuk. A formába töltjük.
Rászórjuk a felkockázott körtéket, erre pedig a darabos croumble tésztát.
180 fokon 35-40 percig sütjük.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése