Fonjunk bele minden jót - Fűszeres rácsos keksz korongok
Nálam az ősz együtt jár a sült alma, fahéj, forralt bor, narancs, ízeivel-illataival.
Aki hasonlóképp ezekre asszociál az őszt hallva, akkor a következő keksz recept biztos nagy örömöt fog neki okozni, és alig fogja várni, hogy kisüsse, és befalja mind az utolsó darabig azokat.
![]() |
Fűszeres rácsos kesz korongok |
Nálam az ősz együtt jár a sült alma, fahéj, forralt bor, narancs, ízeivel-illataival.
Aki hasonlóképp ezekre asszociál az őszt hallva, akkor a következő keksz recept biztos nagy örömöt fog neki okozni, és alig fogja várni, hogy kisüsse, és befalja mind az utolsó darabig azokat.
Hozzávalók:
150 gr puha vaj
100 gr cukor
2 tojás
250 gr liszt
2 csapott tk. sütőpor
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
A vajat a cukorral, majd a tojással kikeverjük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük és a tojásos, vajas egyveleghez adjuk.
Homogén tésztát gyúrunk belőle. A hűtőbe 1-2 órát pihentetjük.
Lisztezett felületen 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy kés segítségével, tetszőleges vastagságú metélteket gyártunk belőle.
Az így kapott metéltek felét félrerakjuk, majd felváltva belefűzzük ezeket az ott hagyott tésztacsíkokba a képeken megadott módon.
A kekszeket miután már felvették a rácsos uniformisukat, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon készre sütjük (10-13p) azokat.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése