Fűszeres rácsos keksz korongok

Fonjunk bele minden jót - Fűszeres rácsos keksz korongok


Fűszeres rácsos kesz korongok

Nálam az ősz együtt jár a sült alma, fahéj, forralt bor, narancs, ízeivel-illataival. 
Aki hasonlóképp ezekre asszociál az őszt hallva, akkor a következő keksz recept biztos nagy örömöt fog neki okozni, és alig fogja várni, hogy kisüsse, és befalja mind az utolsó darabig azokat.


Hozzávalók:

150 gr puha vaj

100 gr cukor 

2 tojás

250 gr liszt

2 csapott tk. sütőpor

1 ek mézeskalács fűszerkeverék


Elkészítés:

A vajat a cukorral, majd a tojással kikeverjük.

A száraz hozzávalókat összekeverjük és a tojásos, vajas egyveleghez adjuk.
Homogén tésztát gyúrunk belőle. A hűtőbe 1-2 órát pihentetjük.

Lisztezett felületen 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy kés segítségével, tetszőleges vastagságú metélteket gyártunk belőle.

Az így kapott metéltek felét félrerakjuk, majd felváltva belefűzzük ezeket az ott hagyott tésztacsíkokba a képeken megadott módon.





A kekszeket miután már felvették a rácsos uniformisukat, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon készre sütjük (10-13p) azokat.

További jó kulinárkodást!

Megjegyzések