Dióféle édesburgonyás marharagu

Marha finom őszi csoda - Dióféle édesburgonyás marharagu
Édesburgonyás Marharagu

Már hetek óta rá voltam kattanva egy jó ízes szaftos egytálételes kajára. Épp hozzájutottam egy kisebb adag gombaválogatáshoz, valamint az édesburgonya ára sem a legfelső polcon volt épp, így gondoltam jöhet az elkerülhetetlen. 
Kezdhetek főzni valami extrán durva finom őszies ragut. Tehát így született meg ez a finomság, aminek mint ne mondjak, nem volt túl hosszú pályafutása...egyből elfogyott!


Édesburgonyás Marharagu

Hozzávalók:

500 gr marhahús (comb)

1 nagyobb édesburgonya

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

140 gr sűrített paradicsom

1 tk őrölt pirospaprika

kevés olaj


bors

2 csipet chilipehely

1 nagyobb petrezselyem gyökér

kis csokor petrezselyem

2 dl vörösbor

1 db ördögszekér gomba

5 db barna csiperke

5 db shiitake gomba



Elkészítés:

A felkockázott hagymát és fokhagymát kevés olajon lepirítjuk a feldarabolt hússal.
Amikor szép kérget kapott a marha, sózzuk, borsozzuk, chilipelyhet, pirospaprikát és sűrített paradicsomot adunk hozzá. 

Felöntjük a borral és annyi vízzel,hogy ellepje. Puhára főzzük. 

Amikor már úgy érezzük, hogy nem kell sok a húsnak mehet bele a nagyobb kockára vágott  petrezselyem gyökér, majd 10-15 perc elteltével az édesburgonya. 

Utoljára a nagyobb darabokra vágott gombát adjuk hozzá, és készre főzzük.

Aprított petrezselyemmel tálaljuk.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések