Marha finom őszi csoda - Dióféle édesburgonyás marharagu
![]() |
Édesburgonyás Marharagu |
Már hetek óta rá voltam kattanva egy jó ízes szaftos egytálételes kajára. Épp hozzájutottam egy kisebb adag gombaválogatáshoz, valamint az édesburgonya ára sem a legfelső polcon volt épp, így gondoltam jöhet az elkerülhetetlen.
Kezdhetek főzni valami extrán durva finom őszies ragut. Tehát így született meg ez a finomság, aminek mint ne mondjak, nem volt túl hosszú pályafutása...egyből elfogyott!
![]() |
Édesburgonyás Marharagu |
Hozzávalók:
500 gr marhahús (comb)
1 nagyobb édesburgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
140 gr sűrített paradicsom
1 tk őrölt pirospaprika
kevés olaj
só
bors
2 csipet chilipehely
1 nagyobb petrezselyem gyökér
kis csokor petrezselyem
2 dl vörösbor
1 db ördögszekér gomba
5 db barna csiperke
5 db shiitake gomba
Elkészítés:
A felkockázott hagymát és fokhagymát kevés olajon lepirítjuk a feldarabolt hússal.
Amikor szép kérget kapott a marha, sózzuk, borsozzuk, chilipelyhet, pirospaprikát és sűrített paradicsomot adunk hozzá.
Felöntjük a borral és annyi vízzel,hogy ellepje. Puhára főzzük.
Amikor már úgy érezzük, hogy nem kell sok a húsnak mehet bele a nagyobb kockára vágott petrezselyem gyökér, majd 10-15 perc elteltével az édesburgonya.
Utoljára a nagyobb darabokra vágott gombát adjuk hozzá, és készre főzzük.
Aprított petrezselyemmel tálaljuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése