Egyben sült karaj, tonhalmártással


Diszkó közben egy jó Disznót?- Egyben sült karaj, tonhalmártással





Egyben sült karaj,tonhalmártással

Tudom ajánlani azoknak ezt a receptet akik idén egy hatalmas szilveszteri házibulival várják majd az általuk meghívott vendégáradatot. 

Ez egy jó választás arra, ha a házigazda nem épp szilveszter napján szeretné minden egyes percét a konyhába robotolva tölteni és végkimerülésig sütni- főzni.

A húst illetve a mártást előtte lévő nap is el lehet készíteni , így igazándiból aznapra már csak a tálalás marad, na meg persze az evés.

Szóval mielőtt még nagyot buliznánk, főzzünk még egy jót idén! :)


Hozzávalók:

1 kg csont nélküli sertéskaraj


bors

3 dl majonéz

185 gr aprított tonhalkonzerv

1 citrom

1 negyed csokor petrezselyem

2 ek kapribogyó

1/2 fej lilahagyma



Elkészítés:

A karajt sózzuk és vastagon borsozzuk minden oldalát, majd egy tepsibe rakva 170 fokon 1-1,5 óra alatt megsütjük.

A mártáshoz a majonézhez adjuk a tonhalat, egy citrom levét, és a felének  a héját, csipet sót és borsot. Botmixerrel krémesre turmixoljuk.

Tálalásnál a kihűtött karajt vékonyan felszeleteljük, tányérra rendezzük, majd rakunk rá a mártásból.

Felaprítjuk a petrezselymet és a hagymát, majd a kapribogyó kíséretében gusztusosan szétszórjuk a krémes hús tetején.


További jó kulinárkodást, és Boldog Új Évet/Ételt!!! 😃🎉

Megjegyzések