Diszkó közben egy jó Disznót?- Egyben sült karaj, tonhalmártással
![]() |
Egyben sült karaj,tonhalmártással |
Tudom ajánlani azoknak ezt a receptet akik idén egy hatalmas szilveszteri házibulival várják majd az általuk meghívott vendégáradatot.
Ez egy jó választás arra, ha a házigazda nem épp szilveszter napján szeretné minden egyes percét a konyhába robotolva tölteni és végkimerülésig sütni- főzni.
A húst illetve a mártást előtte lévő nap is el lehet készíteni , így igazándiból aznapra már csak a tálalás marad, na meg persze az evés.
Szóval mielőtt még nagyot buliznánk, főzzünk még egy jót idén! :)
Hozzávalók:
1 kg csont nélküli sertéskaraj
só
bors
3 dl majonéz
185 gr aprított tonhalkonzerv
1 citrom
1 negyed csokor petrezselyem
2 ek kapribogyó
1/2 fej lilahagyma
Elkészítés:
A karajt sózzuk és vastagon borsozzuk minden oldalát, majd egy tepsibe rakva 170 fokon 1-1,5 óra alatt megsütjük.
A mártáshoz a majonézhez adjuk a tonhalat, egy citrom levét, és a felének a héját, csipet sót és borsot. Botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Tálalásnál a kihűtött karajt vékonyan felszeleteljük, tányérra rendezzük, majd rakunk rá a mártásból.
Felaprítjuk a petrezselymet és a hagymát, majd a kapribogyó kíséretében gusztusosan szétszórjuk a krémes hús tetején.
További jó kulinárkodást, és Boldog Új Évet/Ételt!!! 😃🎉
Megjegyzések
Megjegyzés küldése