Aszaltszilvával töltött csirkemell, vörösboros szilva chutneyval

Éhes családnak édes rolád-Aszaltszilvával töltött csirkemell, vörösboros szilva chutneyval

Aszaltszilvával töltött csirkemell

A karácsonyi menü főfogását egy igazán ünnepi, köntösbe hoztam el nektek. 

Mind ízben mind külalakban a karácsonyi vacsora sztárja lehet ez az édes csirkemell rolád. 
Minden ördöngösség nélkül elkészíthető, és a vacsora végén biztos, hogy a vendégek a hálaadásba minket is belefognak szőni, ezért a finoman elkészített receptért.

Aszaltszilvával töltött csirkemell


Hozzávalók:

3 db fél csirkemell

200 gr szeletelt füstölt bacon

200 gr aszalt szilva


bors

őrölt szegfűszeg


Szilva chutney-hoz:

5 szem japán szilva

4 ek cukor

1 cs vaníliás cukor

1 tk mézecskalács fűszerkeverék

csipet só

2 dl vörösbor


Elkészítés:

A csirkemellet késsel szépen széthajtogatjuk, majd kissé kiklopfoljuk. 

Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, és csak éppen hogy szegfűszegezzük.

A szétterített fűszeres csirkemell szélére sorakoztatunk az aszaltszilvából, majd felgöngyöljük. Mind a három göngyölt hústekercset befedjük a baconnel.

A sütőben 200 fokon lefedve kb 35-40 percig sütjük, majd további 170 fokon a fedést levéve, hogy piruljon 15-20 percig sütjük.

Felszeletelés elött pihentetjük a húst.

A chutney-hoz a kétfajta cukrot karamellizáljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott szilvát, majd amikor már kissé levet engedett, mehet bele a fűszerkeverék a só, és a bor. Addíg főzzük még szép sötét mártást nem kapunk.


További jó kulinárkodást, és nagyon boldog Karácsonyt!!!😊🌲

Megjegyzések