Éhes családnak édes rolád-Aszaltszilvával töltött csirkemell, vörösboros szilva chutneyval
A karácsonyi menü főfogását egy igazán ünnepi, köntösbe hoztam el nektek.
![]() |
Aszaltszilvával töltött csirkemell |
A karácsonyi menü főfogását egy igazán ünnepi, köntösbe hoztam el nektek.
Mind ízben mind külalakban a karácsonyi vacsora sztárja lehet ez az édes csirkemell rolád.
Minden ördöngösség nélkül elkészíthető, és a vacsora végén biztos, hogy a vendégek a hálaadásba minket is belefognak szőni, ezért a finoman elkészített receptért.
![]() |
Aszaltszilvával töltött csirkemell |
Hozzávalók:
3 db fél csirkemell
200 gr szeletelt füstölt bacon
200 gr aszalt szilva
só
bors
őrölt szegfűszeg
Szilva chutney-hoz:
5 szem japán szilva
4 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 tk mézecskalács fűszerkeverék
csipet só
2 dl vörösbor
Elkészítés:
A csirkemellet késsel szépen széthajtogatjuk, majd kissé kiklopfoljuk.
Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, és csak éppen hogy szegfűszegezzük.
A szétterített fűszeres csirkemell szélére sorakoztatunk az aszaltszilvából, majd felgöngyöljük. Mind a három göngyölt hústekercset befedjük a baconnel.
A sütőben 200 fokon lefedve kb 35-40 percig sütjük, majd további 170 fokon a fedést levéve, hogy piruljon 15-20 percig sütjük.
Felszeletelés elött pihentetjük a húst.
A chutney-hoz a kétfajta cukrot karamellizáljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott szilvát, majd amikor már kissé levet engedett, mehet bele a fűszerkeverék a só, és a bor. Addíg főzzük még szép sötét mártást nem kapunk.
További jó kulinárkodást, és nagyon boldog Karácsonyt!!!😊🌲
Megjegyzések
Megjegyzés küldése