Villám desszert IV. - Gesztenyés őzgerinc
![]() |
Gesztenyés őzgerinc |
Nálunk az őszi időszak elmaradhatatlan egy gesztenyés süti elkészítése nélkül.
Az idei évbe is eljött egy ilyen nap amikor már elértük a gesztenye kiéhezés legfelső határát, így nem maradt más választásom, mint hogy készítsek valami finomat.
Miután idővel nem épp bővelkedtem ezen időszakban, így erre a receptre esett a választásom. Ez egy gyorsan és könnyedén elkészíthető recept.
Akár a közelgő karácsonyi ünnepi asztalra is bevethető villámdesszertként.
Ha netalántán elkészítitek, küldjetek képet az ünnepi asztal mellől! :)
![]() |
Gesztenyés őzgerinc |
40 dkg darált háztartási keksz
2 csomag gesztenyemassza
12 dkg cukor
10 dkg olvasztott étcsoki
10 dkg apróra vágott étcsoki
1 bögre tej
tetejére:
15 dkg tortabevonó
1 ek napraforgó olaj
díszítéshez csokicseppek, díszítő cukorkák
Elkészítés:
Egy tálba a "tészta" alapanyagait jól összedolgozzuk, és egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába nyomkodjuk. Egy napot lefedve hagyjuk állni a hűtőbe.
Másnap a tortabevonót megolvasztjuk és egy evőkanálnyi olajat elkeverünk a csokiba, hogy szép fényes legyen a máz.
Az őzgerinc formából a dermedt sütit kiborítjuk és az olvasztott csokival leöntjük.
Mielőtt megkötne a csokiréteg, a tetejét megszórjuk egy kevés díszítő cukorkával és csokicseppel.
A hűtőbe visszatéve rádermesztjük a csokiréteget.
Felszeletelés előtt egy pár percet hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, hogy ne törjön a csokis réteg.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése