Gesztenyés őzgerinc

Villám desszert IV. - Gesztenyés őzgerinc


Gesztenyés őzgerinc

Nálunk az őszi időszak elmaradhatatlan egy gesztenyés süti elkészítése nélkül. 

Az idei évbe is eljött egy ilyen nap amikor már elértük a gesztenye kiéhezés legfelső határát, így nem maradt más választásom, mint hogy készítsek valami finomat.

Miután idővel nem épp bővelkedtem ezen időszakban, így erre a receptre esett a választásom. Ez egy gyorsan és könnyedén elkészíthető recept. 

Akár a közelgő karácsonyi ünnepi asztalra is bevethető villámdesszertként.

Ha netalántán elkészítitek, küldjetek képet az ünnepi asztal mellől! :)


Gesztenyés őzgerinc


Hozzávalók:

40 dkg darált háztartási keksz

2 csomag gesztenyemassza

12 dkg cukor

10 dkg olvasztott étcsoki

10 dkg apróra vágott étcsoki

1 bögre tej


tetejére:

15 dkg tortabevonó 

1 ek napraforgó olaj


díszítéshez csokicseppek, díszítő cukorkák


Elkészítés:

Egy tálba a "tészta" alapanyagait jól összedolgozzuk, és egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába nyomkodjuk. Egy napot lefedve hagyjuk állni a hűtőbe.

Másnap a tortabevonót megolvasztjuk és egy evőkanálnyi olajat elkeverünk a csokiba, hogy szép fényes legyen a máz.

Az őzgerinc formából a dermedt sütit kiborítjuk és az olvasztott csokival leöntjük.

Mielőtt megkötne a csokiréteg, a tetejét megszórjuk egy kevés díszítő cukorkával és csokicseppel.
A hűtőbe visszatéve rádermesztjük a csokiréteget.

Felszeletelés előtt egy pár percet hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, hogy ne törjön a csokis réteg.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések