Férfiak tésztája-Babragus tészta tépett malaccal
Babragus tészta |
Ha épp elárasztanak a párod férfi haverjai, és azon morfondírozol, hogy ugyan mégis milyen ételt rakj négy megtermett férfi elé,... akkor ez egy jó segítség lehet.
Ugyanis ez a tésztavacsora biztos jóllakatja a tesztoszterontól szétpukkadó vendégeket.
És ha épp marad még neked is egy adagnyi, csalj egy kicsit a diéta nappal, garantáltan megéri.
Ugyanis ez a tésztavacsora biztos jóllakatja a tesztoszterontól szétpukkadó vendégeket.
És ha épp marad még neked is egy adagnyi, csalj egy kicsit a diéta nappal, garantáltan megéri.
Babragus tészta |
Hozzávalók:
Húshoz:
1 kg sertés tarja
4 ek. olaj
só
bors
2 ek magos dijoni mustár
2 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
1 dl marha alaplé
1/4 citrom leve
Babos raguhoz:
500 gr Reginette tészta
400 gr tondini bab konzerv (vagy más apró szemű fehér bab)
400 gr borlotti bab konzerv
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
só
bors
400 gr darabolt paradicsomkonzerv
200 gr passata
Tálaláshoz:
reszelt parmezán
aprított petrezselyem
Elkészítés:
A húspáchoz az olajat a sóval, borssal, mustárral, zúzott fokhagymával, a citrom levével, és az aprított rozmaringlevéllel elkeverjük.
Jól belemasszírozzuk a húsba, majd egy tepsibe helyezzük. Alá öntjük az alaplevet és lefedve egy órán át 180 fokon sütjük.
A fóliát ezt követően levesszük és további 25 percig sütjük magasabb (200) hőfokon.
Néha meg-meglocsoljuk az alatta levő alaplével.
Amennyiben készre sült, hagyjuk kissé hűlni, hogy szétlehessen szálakra bontani.
A szószhoz a hagymát a fokhagymával, olajon lepirítjuk. Felöntjük a bab- és paradicsomkonzervekkel és a passataval.
Sózzuk borsozzuk.
Készre főzzük.
A tésztát sós vízbe kifőzzük, és leszűrjük.
Tálalásnál a tésztát beleforgatjuk a babos raguba, majd a tépett hússal megpakoljuk.
Ízesítjük parmezánnal, és egy kevés aprított petrezselyemmel.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése