Babaragus tészta tépett malaccal

Férfiak tésztája-Babragus tészta tépett malaccal

Babragus tészta 

Ha épp elárasztanak a párod férfi haverjai, és azon morfondírozol, hogy ugyan mégis milyen ételt rakj négy megtermett férfi elé,... akkor ez egy jó segítség lehet.
Ugyanis ez a tésztavacsora biztos jóllakatja a tesztoszterontól szétpukkadó vendégeket.

És ha épp marad még neked is egy adagnyi, csalj egy kicsit a diéta nappal, garantáltan megéri.

Babragus tészta



Hozzávalók:

Húshoz:

1 kg sertés tarja

4 ek. olaj


bors

2 ek magos dijoni mustár

2 gerezd fokhagyma

1 szál rozmaring

1 dl marha alaplé

1/4 citrom leve


Babos raguhoz:

500 gr Reginette tészta

400 gr tondini bab konzerv (vagy más apró szemű fehér bab)

400 gr borlotti bab konzerv

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

kevés olívaolaj


bors

400 gr darabolt paradicsomkonzerv

200 gr passata


Tálaláshoz:

reszelt parmezán

aprított petrezselyem


Elkészítés:

A húspáchoz az olajat a sóval, borssal, mustárral, zúzott fokhagymával, a citrom levével, és az aprított rozmaringlevéllel elkeverjük.

Jól belemasszírozzuk a húsba, majd egy tepsibe helyezzük. Alá öntjük az alaplevet és lefedve egy órán át 180 fokon sütjük.
A fóliát ezt követően levesszük és további 25 percig sütjük magasabb (200) hőfokon.
Néha meg-meglocsoljuk az alatta levő alaplével.

Amennyiben készre sült, hagyjuk kissé hűlni, hogy szétlehessen szálakra bontani.

A szószhoz a hagymát a fokhagymával, olajon lepirítjuk. Felöntjük a bab- és paradicsomkonzervekkel és a passataval. 
Sózzuk borsozzuk. 
Készre főzzük.

A tésztát sós vízbe kifőzzük, és leszűrjük.

Tálalásnál a tésztát beleforgatjuk a babos raguba, majd a tépett hússal megpakoljuk. 

Ízesítjük parmezánnal, és egy kevés aprított petrezselyemmel.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések