Gyömbéres Sárgarépa krémleves

Nem csak a nyuszik levese- Dióféle Sárgarépa krémleves


Sárgarépa krémleves

Lassan-lassan beköszönt a tavasz. Beindulnak a piacok, teli friss harsogó zöldségekkel megrakott portékáikat kínáló termelőkkel.

De ilyenkor akad még a spejzbe egy kevés gyökérzöldség. Gyorsan pucoljuk ki az éléskamrát,  hogy jöhessen helyettük a frisebb újabb finomság.

Sárgarépa krémleves


Hozzávalók:

8 nagyobb szál sárgarépa

1 nagy szem burgonya

1,5 l zöldség alaplé

kis fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

só 

bors

3 cm-es gyömbér darab reszelve

1 ek kókusz zsír

150 gr pirított bacon

4 ek pirított napraforgó mag


Elkészítés:

A meghámozott répát nagyobb darabokra vágom a hagymával együtt, és egy kevés olajon lepirítom. 

Felengedem annyi alaplével, hogy bőven ellepje.
Mehet bele a kockázott burgonya is. Készre főzöm, majd botmixerrel pürésítem.

Ízesítem sóval, borssal, gyömbérrel, majd felöntöm a maradék alaplével.

Hagyom egyet rottyani, és kész is.

Tálalásnál pirított baconnel és napraforgómaggal kínálom.


További jó kulinárkodást!!

Megjegyzések