Nem csak a nyuszik levese- Dióféle Sárgarépa krémleves
Sárgarépa krémleves |
Lassan-lassan beköszönt a tavasz. Beindulnak a piacok, teli friss harsogó zöldségekkel megrakott portékáikat kínáló termelőkkel.
De ilyenkor akad még a spejzbe egy kevés gyökérzöldség. Gyorsan pucoljuk ki az éléskamrát, hogy jöhessen helyettük a frisebb újabb finomság.
Sárgarépa krémleves |
Hozzávalók:
8 nagyobb szál sárgarépa
1 nagy szem burgonya
1,5 l zöldség alaplé
kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors
3 cm-es gyömbér darab reszelve
1 ek kókusz zsír
150 gr pirított bacon
4 ek pirított napraforgó mag
Elkészítés:
A meghámozott répát nagyobb darabokra vágom a hagymával együtt, és egy kevés olajon lepirítom.
Felengedem annyi alaplével, hogy bőven ellepje.
Mehet bele a kockázott burgonya is. Készre főzöm, majd botmixerrel pürésítem.
Ízesítem sóval, borssal, gyömbérrel, majd felöntöm a maradék alaplével.
Hagyom egyet rottyani, és kész is.
Tálalásnál pirított baconnel és napraforgómaggal kínálom.
További jó kulinárkodást!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése