Vaspótlás élvezettel- Dióféle Céklás-fetás krémsajt
![]() |
Céklás-fetás krémsajt |
A céklát idehaza legnagyobb részt savanyúságként a polcokon ismerjük. Annak ellenére, hogy rengeteg más módon elkészítve és fogyasztva lehet felhasználni ezt a földes ízvilágú vitaminbombát.
A vashiányosoknak kifejezetten javasolt lehet a rendszeres fogyasztása.
Több körülöttem lévő ismerősömnél állapítottak meg vérszegénységet. Ez adott ihletet a recept elkészítésére.
Ez a krémsajt recept arra lehet példa, hogy érdemes elrugaszkodni a megszokottól, és egy ízletes és természetes vitaminforrást juttani a testünkbe a megszokottól eltérően.
Hozzávalók:
150 gr főtt cékla
200 gr natúr krémsajt
1 gerezd fokhagyma
só
bors
2 csipet kakukkfű
negyed citrom leve és héja
100 gr morzsolt feta
Elkészítés:
Az aprítógépben feldaraboljuk a főtt céklát.
Egy tálba öntjük és összekeverjük a krémsajttal, a citrom levével és héjával.
Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, és egy gerezd reszelt fokhagymával. Kidolgozzuk a krémet, majd belemorzsolunk 100 gr Feta sajtot. Óvatosan keverjük bele, hogy maradjanak benne nagyobb sajtdarabok.
Egy órát pihentetjük, majd magos pirítóssal szervírozzuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése