Céklás-fetás krémsajt

Vaspótlás élvezettel- Dióféle Céklás-fetás krémsajt

Céklás-fetás krémsajt

A céklát idehaza legnagyobb részt savanyúságként a polcokon ismerjük. Annak ellenére, hogy rengeteg más módon elkészítve és fogyasztva lehet felhasználni ezt a földes ízvilágú vitaminbombát.

A vashiányosoknak kifejezetten javasolt lehet a rendszeres fogyasztása. 
Több körülöttem lévő ismerősömnél állapítottak meg vérszegénységet. Ez adott ihletet a recept elkészítésére. 

Ez a krémsajt recept arra lehet példa, hogy érdemes elrugaszkodni a megszokottól, és egy ízletes és természetes vitaminforrást juttani a testünkbe a megszokottól eltérően. 


Hozzávalók:

150 gr főtt cékla

200 gr natúr krémsajt

1 gerezd fokhagyma


bors

2 csipet kakukkfű

negyed citrom leve és héja

100 gr morzsolt feta


Elkészítés:

Az aprítógépben feldaraboljuk a főtt céklát.

Egy tálba öntjük és összekeverjük  a krémsajttal, a citrom levével és héjával.

Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, és egy gerezd reszelt fokhagymával. Kidolgozzuk a krémet, majd belemorzsolunk 100 gr Feta sajtot. Óvatosan keverjük bele, hogy maradjanak benne nagyobb sajtdarabok.

Egy órát pihentetjük, majd magos pirítóssal szervírozzuk.


További jó kulinárkodást!






Megjegyzések