Tavaszi virágok a konyhába- Citromkrémes linzervirágok
![]() |
Citromkrémes linzervirág |
Borítsuk virágba konyhánkat egy rém egyszerű mutatós teasüteménnyel.
Gyerekek is bevonhatók a nagy sütés-főzésbe. Biztos élvezni fogják!
Elindulhat egy kreatív folyamat és akár felturbózva mindenki a saját kedvére díszítheti a kis virágkosarakat.
![]() |
Citromkrémes linzervirág |
Hozzávalók (16-20 db):
1 csomag (400 gr) előre csomagolt omlós tészta
(Lidl Chef Select)
Lemon Curd-hoz (4 dl):
4 db tojás
200 gr cukor
3 db citrom reszelt héja
4 db citrom leve
100 gr vaj
Elkészítés:
A kész tésztát széthajtogatjuk, és nyújtunk még rajta egy keveset, majd egy virág kiszúróval (kb. 10cm-es) kivágunk belőle a lehető legtöbb formát.
A megmaradt tésztadarabokat újra nyújtjuk majd szaggatjuk.
Mini muffin sütőbe szépen nem belenyomva, csak épphogy beletéve a mélyedésekbe helyezzük a tésztavirágokat (lásd a fotón lejjebb).
![]() |
Citromkrémes linzervirág |
180 fokon 25-28 perc alatt készre sütjük.
Egy fém edénybe elkeverjük a tojásokat a cukorral, majd a citromok levével és héjával.
Egy lábasban vizet melegítünk, és vízgőz felett folyamatos keverés mellett a fém edény tartalmát sűrű krémmé főzzük. Amikor már szépen sűrűsödik apránként belekeverjük a vajat.
Akkor jó ha kissé pudingos lesz az állaga.
A krémet kihűtjük majd a virágok belsejébe kanalazzuk.
Díszíthetjük cukorkonfettivel, csokidarabokkal, vagy akár más díszítő elemmel is.
Kihűtve tea mellé kiváló finomság.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése