Citromkrémes linzervirágok

Tavaszi virágok a konyhába- Citromkrémes linzervirágok

Citromkrémes linzervirág

Borítsuk virágba konyhánkat egy rém egyszerű mutatós teasüteménnyel. 
Gyerekek is bevonhatók a nagy sütés-főzésbe. Biztos élvezni fogják!
Elindulhat egy kreatív folyamat és akár felturbózva mindenki a saját kedvére díszítheti a kis virágkosarakat.

Citromkrémes linzervirág



Hozzávalók (16-20 db):

1 csomag (400 gr) előre csomagolt omlós tészta 
   (Lidl Chef Select)

Lemon Curd-hoz (4 dl):

4 db tojás

200 gr cukor

3 db citrom reszelt héja

4 db citrom leve

100 gr vaj


Elkészítés:

A kész tésztát széthajtogatjuk, és nyújtunk még rajta egy keveset, majd egy virág kiszúróval (kb. 10cm-es) kivágunk belőle a lehető legtöbb formát.
A megmaradt tésztadarabokat újra nyújtjuk majd szaggatjuk. 

Mini muffin sütőbe szépen nem belenyomva, csak épphogy beletéve a mélyedésekbe helyezzük a tésztavirágokat (lásd a fotón lejjebb).

Citromkrémes linzervirág

180 fokon 25-28 perc alatt készre sütjük.


Egy fém edénybe elkeverjük a tojásokat a cukorral, majd a citromok levével és héjával.

Egy lábasban vizet melegítünk, és vízgőz felett folyamatos keverés mellett a fém edény tartalmát sűrű krémmé főzzük. Amikor már szépen sűrűsödik apránként belekeverjük a vajat.

Akkor jó ha kissé pudingos lesz az állaga.

A krémet kihűtjük majd a virágok belsejébe kanalazzuk.

Díszíthetjük cukorkonfettivel, csokidarabokkal, vagy akár más díszítő elemmel is.
Kihűtve tea mellé kiváló finomság.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések