Tárkonyos csirkeraguleves

Kezdjük a tavaszt egy színes levessel - Dióféle tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos Csirkeraguleves

A tárkonyos csirkeragulevesről mindig a tavasz jut eszembe. A zöldségek sokfélesége, a különböző színek kavalkádja, a tavaszi virágok sokszínűségét idézi fel bennem. 

Így mikor már érzem a tavasz illatát, nem telik sok időbe mire odarakom az idei első tárkonyos csirkeragulevesét.
Ha megjön nektek is a kedvetek hozzá, akkor hajrá! Kezdődhet a főzés. :)

Hozzávalók:

400 gr csirkemell

2 db petrezselyemgyökér

2 db sárgarépa

3 db nagyobb gomba

1 bögre zöldborsó

fél fej brokkoli

1 fej vöröshagyma

1/2 citrom leve

330 gr tejföl

2 ek liszt


bors

tárkony

2 ek kókuszolaj

2 l csirkealaplé 


Elkészítés:

A hagymát és a húst apróra vágjuk, a zöldségeket pedig nagyobb kockára. Kókuszolajon elkezdjük pirítani ezeket.

Amikor már szépen kifehéredett a csirkemell, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük tárkonnyal.
Felöntjük az alaplével a húsos zöldséges keveréket, majd készre főzzük  a levest.

A tejfölt a liszttel és vízzel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a kész levest. 

Belefacsarjuk a citrom levét, és a zöldborsót is beletesszük. 
A borsónak épp elég annyi, hogy újra felforrjon a leves.

Citromkarikával díszítve tálaljuk.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések