Kezdjük a tavaszt egy színes levessel - Dióféle tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos Csirkeraguleves |
Így mikor már érzem a tavasz illatát, nem telik sok időbe mire odarakom az idei első tárkonyos csirkeragulevesét.
Ha megjön nektek is a kedvetek hozzá, akkor hajrá! Kezdődhet a főzés. :)
Hozzávalók:
400 gr csirkemell
2 db petrezselyemgyökér
2 db sárgarépa
3 db nagyobb gomba
1 bögre zöldborsó
fél fej brokkoli
1 fej vöröshagyma
1/2 citrom leve
330 gr tejföl
2 ek liszt
só
bors
tárkony
2 ek kókuszolaj
2 l csirkealaplé
Elkészítés:
A hagymát és a húst apróra vágjuk, a zöldségeket pedig nagyobb kockára. Kókuszolajon elkezdjük pirítani ezeket.
Amikor már szépen kifehéredett a csirkemell, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük tárkonnyal.
Felöntjük az alaplével a húsos zöldséges keveréket, majd készre főzzük a levest.
A tejfölt a liszttel és vízzel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a kész levest.
Belefacsarjuk a citrom levét, és a zöldborsót is beletesszük.
A borsónak épp elég annyi, hogy újra felforrjon a leves.
Citromkarikával díszítve tálaljuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése