Sonkás rakott tészta
![]() |
Sonkás rakott tészta |
Ha netalántán még mindig lopva találnál egy kis húsvéti sonkát a kamra polcain, vagy a hűtő egyik szegletébe, de már ránézni is nehéz, fel a fejjel, egy nagyon tuti maradék eltüntető kaját ajánlok. Igazi belevaló finomság!
Hozzávalók:
400 gr fodros kocka
300-350 gr főtt-füstölt sonka / vagy kötözött lapocka
300 gr reszelt trapista
450 gr tejföl
só
bors
1 ek vaj/ vagy libazsír
Elkészítés:
A tésztát sós vízbe kifőzzük, de nem szét hiszen még sülni fog egy keveset.
A sonkát apró kockákra vágjuk.
A tejfölbe keverünk egy kevés sót és borsot, illetve a reszelt sajt háromnegyedét.
A kifőtt tésztát leszűrjük, majd elkeverjük a sonkával és a sajtos tejföllel.
Kivajazunk egy kisebb tepsit, majd beleegyengetjük a bekevert tésztát.
A maradék sajtot a tetejére szórjuk, és 180 fokon 30 percig sütjük.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése