Sonkás rakott tészta

Sonkás rakott tészta

Sonkás rakott tészta

Ha netalántán még mindig lopva találnál egy kis húsvéti sonkát a kamra polcain, vagy a hűtő egyik szegletébe, de már ránézni is nehéz, fel a fejjel, egy nagyon tuti maradék eltüntető kaját ajánlok. Igazi belevaló finomság!

Hozzávalók:

400 gr fodros kocka

300-350 gr főtt-füstölt sonka / vagy kötözött lapocka

300 gr reszelt trapista

450 gr tejföl


bors

1 ek vaj/ vagy libazsír



Elkészítés:

A tésztát sós vízbe kifőzzük, de nem szét hiszen még sülni fog egy keveset.

A sonkát apró kockákra vágjuk.

A tejfölbe keverünk egy kevés sót és borsot, illetve a reszelt sajt háromnegyedét.

A kifőtt tésztát leszűrjük, majd elkeverjük a sonkával és a sajtos tejföllel.

Kivajazunk egy kisebb tepsit, majd beleegyengetjük a bekevert tésztát.

A maradék sajtot a tetejére szórjuk, és 180 fokon 30 percig sütjük.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések