Epres-bodzás Tiramisu

Epres-bodzás Tiramisu

Epres-bodzás tiramisu
Egy pár hete berobbant az üvegházi termesztésből termelt szamócák értékesítése.
Szerintem minden eperrajongó ezt az időszakot várja... innentől kezdve lehet sütni, főzni, nyersen enni dögivel.  
Mutatok egy igazi ínyencséget az eperszezon beindulásának megünneplésére. :)

Epres-bodzás tiramisu

Hozzávalók (4 adaghoz):

400 gr friss eper

1 db citrom leve

2 ek kristálycukor

3 ek bodza szörp

200 gr babapiskóta

150 gr pisztácia

200 ml habtejszín

250 gr mascarpone

3-4 ek porcukor

1 ek vanília aroma


Elkészítés:

Az epret apró kockákra vágjuk, megszórjuk a kristálycukorral és ráfacsarjuk a citrom levét. Hagyjuk állni, hogy levet eresszen.

A tejszínt a porcukorral kihabosítjuk, majd beleforgatjuk a mascarponét és a vanília aromát.
A pisztáciát attól függően, hogy ki hogy szereti felaprítjuk kisebb-nagyobb darabokra.

Leszűrjük az epret. A levébe keverünk egy kevés bodza szörpöt, és egy kevés vizet.
A epres-citromleves-bodzás lébe a szokásos módon megforgatjuk a babapiskótákat, majd a kínáló pohár aljába teszünk egy réteget. 
Erre mehet egy kevés eper, majd a sajtkrém és egy réteg pisztácia.

Ezt a műveletet addig folytatjuk még el nem fogynak az alapanyagok. A teteje krémmel és egy kevés pisztácia szórással végződjön.

Kóstolás előtt egy pár órát a hűtőbe pihentetjük.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések