Parázsburgonya saláta


Dió Parázsburgonya salátája

Parázsburgonya saláta
Ha már burgonya, akkor először is újburgonya, és abból is petrezselymes.
Igazi klasszikus megunhatatlan.
Amit viszont most mutatok, korántsem klasszikus és garantáltan ez is megunhatatlan recepet lesz.
Akár egymagába salátaként, vagy sültek mellé köretként is megállja a helyét.

Parázsburgonya saláta

Hozzávalók:

2 kg parázsburgonya 

olívaolaj


bors

Ecetes hagymához:

2 dl víz

ek almaecet

ek cukor

csipet só

1 kisebb lilahagyma

Joghurtos öntethez:

200 gr joghurt

ek olívaolaj

1 gerezd zúzott fokhagyma

ek mustár


bors

1/2 citrom leve


Kis csokor kapor

Kis csokor petrezselyem


Elkészítés:

Az ecetes hagyma összevalóit elkeverjük egy tálba, majd a hajszál vékonyra szeletelt hagymát áztatjuk benne egy két órát.

A burgonyákat sós vízbe héjastul megfőzzük, majd leszűrjük és sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk. 
A burgonyákat egy pohár segítségével szétnyomjuk, majd egy kevés olívaolajat csorgatunk rákjuk, sózzuk, borsozzuk. Kétszáz fokon 25-30 perc alatt megsütjük, hogy ropogós legyen.

Az öntet hozzávalóit kikeverjük egy tálba.

petrezselymet és a kaprot apróra vágjuk.

A megsült burgonyákra kanalazzunk egy kevés joghurtot, ecetes hagymát, és a végén szórjuk meg a friss zöldfűszerekkel.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések