Zellerkrémleves


Zellerkrémleves

Zellerkrémleves
Vitaminhiányos időszakban nem kell egyből a különböző készítményekhez nyúlni, a megfelelő mikro és makro tápanyagokhoz akár finom ételeken keresztül is hozzá tudunk jutni. 
A szárzeller például rengeteg ásványi anyagot, vitamint tartalmaz. Rendkívül egészséges kalóriaszegény növény. 
Mutatok egy finom levest amibe levesbetétként nem is lehetne mást elképzelni a szárzelleren kívül.

Hozzávalók:

2 db nagyobb zellergumó

2 l zöldségalaplé

500 ml tejszín

1 gerezd fokhagyma


bors

2 ek keményítő


tálaláshoz:

reszelt füstölt karavánsajt

1 köteg szárzeller


Elkészítés:

A meghámozott zellergumókat készre főzzük. Amikor már puhák mixer segítségével pürésítjük.

Felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és belereszelünk egy gerezd fokhagymát.

A keményítőt egy kevés hideg vízzel elkeverjük, majd a leveshez adjuk.
Amikor már rotyog és szépen besűrűsödött levesszük a tűzről.

Reszelt füstölt sajttal és sok-sok kockázott szárzellerrel tálaljuk.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések