Zöldséges rizsszem

Kora nyári egytálétel- Zöldséges rizsszem


Üde zamatos zöldségekkel kényeztetnéd magad és még a rizottót is szereted?  Akkor ez a recept is tetszeni fog, hisz majdnem úgy készül mint az igazi, sőt, talán még könnyebb is elkészíteni.


Hozzávalók:

500 gr rizsszem tészta
1,5-2 l alaplé
25 gr vaj
bors
120 gr reszelt parmezán
1 csomag zöldspárga
5 nagyobb fej csiperkegomba
1 bögre zöldborsó
2 csomag (360 gr) füstölt tofu
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A tésztát dupla annyi alaplébe kezdjük főzni, mint ami maga a tészta.
Al dentére főzzük. Ha szüksége öntünk még ré alaplevet.

A spárga alját levágjuk, majd a többi részt 2-3 cm-es darabokra szeljük és sós vízben 3-4 percig főzzük. Nem tovább!!! Majd jeges vízben lehűtjük, végül leszűrjük. A zöldborsóval ugyan így járunk el.

A hagymát felkarikázzuk, pirítani kezdjük, majd rádobjuk a gombát, és a zúzott fokhagymát amit szintén pirítunk. Erre mehet a leszűrt borsó és spárga, só és bors. Egy-két perc után a zöldségeket belekeverjük az összevágott petrezselyemmel, vajjal, és a reszelt sajttal együtt a rizsszemtésztába. 

A tofuról leitatjuk a levet felkockázzuk és egy száraz serpenyőben megkérgesítjük a darabokat.

Pirított tofuval melegen frissibe fogyasztjuk.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések