Málnás-sajtkrémes Brownie
Aki szereti halmozni az élvezeteket, annak merem ajánlani ezt a desszertet. Itt nincs helye kompromisszumnak, jöhet minden dögivel!
Kalóriaszámlálók most egy kicst pihenjenek és jöjjön egy kis csaló nap.
Hozzávalók:
Brownie réteghez:
170 gr olvasztott étcsoki
120 gr rama
70 gr sima vagy teljes kiőrlésű liszt
110 gr barnacukor
3 tojás
csipet só
Krémsajtos rész:
250 gr mascarpone
60 gr porcukor
1 tojás
1 ek vanília aroma
150 gr málna +2 ek kristálycukor (elhagyható)
Elkészítés:
Az étcsokit a vajjal megolvasztjuk. Belekeverjük a cukrot, sót, és amint egy picit hül mehet is bele a tojás, és a liszt. Csomómentesre kikeverjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A mascarponét porcukorral, tojással és a vanília aromával kikeverjük. Ezt a keveréket a brownie rétegre halmozzuk.
A málna 3/4-ét botmixerrel és cukorral pürésítjük, majd pötyögtetünk a felső rétegre.
Egy kés segítségével márványos mintát rajzolunk.
A maradék málna szemeket belenyomkodjuk tetszőlegesen a két rétegbe.
170 fokon 40-50 percig sütjük.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése