Málnás-sajtkrémes brownie


Málnás-sajtkrémes Brownie





Aki szereti halmozni az élvezeteket, annak merem ajánlani ezt a desszertet. Itt nincs helye kompromisszumnak, jöhet minden dögivel!

Kalóriaszámlálók most egy kicst pihenjenek és jöjjön egy kis csaló nap.



Hozzávalók:

Brownie réteghez:

170 gr olvasztott étcsoki
120 gr rama
70 gr sima vagy teljes kiőrlésű liszt
110 gr barnacukor
3 tojás
csipet só

Krémsajtos rész:

250 gr mascarpone
60 gr porcukor
1 tojás
1 ek vanília aroma

150 gr málna +2 ek kristálycukor (elhagyható)

Elkészítés:

Az étcsokit a vajjal megolvasztjuk. Belekeverjük a cukrot, sót, és amint egy picit hül mehet is bele a tojás, és a liszt. Csomómentesre kikeverjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A mascarponét porcukorral, tojással és a vanília aromával kikeverjük. Ezt a keveréket a brownie rétegre halmozzuk.

A málna 3/4-ét botmixerrel és cukorral pürésítjük, majd pötyögtetünk a felső rétegre.
Egy kés segítségével márványos mintát rajzolunk. 

A maradék málna szemeket belenyomkodjuk tetszőlegesen a két rétegbe.
170 fokon 40-50 percig sütjük.

További jó kulinárkodást!

Megjegyzések