Meggyes csiga
A meggyszezon örömére, mutatok egy igazán mókás, nem túl édes, gyerkőcbarát édességet.
A sütésbe gyerekeket bevonni ér! :)
Hozzávalók:
500 gr magozott meggy
2 cs vaníliás cukor
Tésztához:
450 gr liszt
250 gr tejföl
1 tk sütőpor
3 cs vaníliás cukor
200 gr vaj
csipet só
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és hagyjuk, hogy a gép egy szép sima tésztát gyúrjon.
A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm-es téglalappá nyújtjuk (30x50) és kb. 7--7,5 cm széles csíkokat vágunk belőle (1.). A sávok közepére libasorba behelyezzük a meggyeket, megszórjuk vaníliás cukorral, majd összecsípjük felettük a tésztát, és hengereket formázunk belőle(2-3.).
Egy sütőpapírral borított tepsire egyesével mint a kakaós csigát feltekerjük a meggyes rudakat, illesztéseket lehetőleg jól összedolgozzuk, hogy a töltelék bent maradjon(4.).
200 fokon 35-40 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
További jó kulinárkodást.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése