Meggyes Csiga


Meggyes csiga


A meggyszezon örömére, mutatok egy igazán mókás, nem túl édes, gyerkőcbarát édességet.
A sütésbe gyerekeket bevonni ér! :)



Hozzávalók:

500 gr magozott meggy
2 cs vaníliás cukor

Tésztához:

450 gr liszt
250 gr tejföl
1 tk sütőpor
3 cs vaníliás cukor
200 gr vaj
csipet só


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és hagyjuk, hogy a gép egy szép sima tésztát gyúrjon. 
A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm-es téglalappá nyújtjuk (30x50) és kb. 7--7,5 cm széles  csíkokat vágunk belőle (1.). A sávok közepére libasorba behelyezzük a meggyeket, megszórjuk vaníliás cukorral, majd összecsípjük felettük a tésztát, és hengereket formázunk belőle(2-3.). 
Egy sütőpapírral borított tepsire egyesével mint a kakaós csigát feltekerjük a meggyes rudakat, illesztéseket lehetőleg jól összedolgozzuk, hogy a töltelék bent maradjon(4.). 



200 fokon 35-40 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

További jó kulinárkodást.

Megjegyzések