Sült paradicsomos-ricottakrém
Vendégsereget vársz, és villantanál valami különlegeset, vagy csak magadat kényeztetnéd egy kis olasz finomsággal? Akkor ez a te recepted lesz. :)
Hozzávalók:
Ricottakrémhez:
250 gr ricotta
150 gr brendzicha juhturó
1 gerezd reszelt fokhagyma
2 ek tejföl
1/4 citrom leve és héja
só
bors
oregánó
csipet csilipehely
olívaolaj
2 fürt koktélparadicsom (kb.20 szem)
1 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A paradicsomokat elfelezzük, és beleforgatjuk a balzsamecet és olívaolaj keverékébe. Majd a vágási felükkel felfelé tepsire sorakoztatjuk. Meghintjük sóval, borssal, és 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A ricottát összekeverjük a juhtúróval, tejföllel, zúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és a citrom levével és héjával. Kiolajozott minitepsibe tesszük és 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
Tálalásnál a sült sajtkrémre ráhelyezzük a paradicsomokat, és a kifolyt levüket, valamint egy kevés friss bazsalikomot tépünk rá.
Pirítóssal fogyasztjuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése