Sült paradicsomos-ricottakrém


Sült paradicsomos-ricottakrém



Vendégsereget vársz, és villantanál valami különlegeset, vagy csak magadat kényeztetnéd egy kis olasz finomsággal? Akkor ez a te recepted lesz. :)



Hozzávalók:

Ricottakrémhez:

250 gr ricotta
150 gr brendzicha juhturó
1 gerezd reszelt fokhagyma
2 ek tejföl
1/4 citrom leve és héja
bors
oregánó
csipet csilipehely
olívaolaj

2 fürt koktélparadicsom (kb.20 szem)
1 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
bors


Elkészítés:

A paradicsomokat elfelezzük, és beleforgatjuk a balzsamecet és olívaolaj keverékébe. Majd a vágási felükkel felfelé tepsire sorakoztatjuk. Meghintjük sóval, borssal, és 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

A ricottát összekeverjük a juhtúróval, tejföllel, zúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és a citrom levével és héjával. Kiolajozott minitepsibe tesszük és 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

Tálalásnál a sült sajtkrémre ráhelyezzük a paradicsomokat, és a kifolyt levüket, valamint egy kevés friss bazsalikomot tépünk rá.
Pirítóssal fogyasztjuk.

További jó kulinárkodást!

Megjegyzések