Sült fetás paradicsom

Rohanó hétköznepokra - Sült fetás paradicsom




Egy átdolgozott nap után pont az ilyen vacsik, vagy ebédek jelentenek egyfajta megnyugvást, hogy elkészítésük nem vesz órákat igénybe, és az alapanyogat sem kell Afrika nyugati partjairól beszerezni, hanem teljesen hétköznapi kisboltok is tartanak mindent amire nekünk szükség van egy egyszerű de nagyszerű egytálételhez.

Tehát ha legközelebb, valami gyors és ütősre vágysz akkor ne feljtsd el kipróbálni ezt a receptet, vagy klikkelj a Sütőben sült paradicsomos tükörtojásos receptemre, az is egy igazán gyors és ízletes egytálétel. :)


Hozzávalók:

3 db paradicsom

2 gerezd fokhagyma

125 gr. feta sajt

1/2 csokor petrezselyem

4 db tojás


bors

olívaolaj

szárított oregánó


Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, apró kockára vágjuk és egy kisebb tepsibe szórjuk.

Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint oregánóval meghintjük. Jól összeforgatjuk az egésszet.
A fetát rámorzsoljuk a fűszeres paradicsom kockákra majd óvatosan, hogy a sárgája egyben maradjon, ráütjük a tojásokat.
Ezeket is enyhén sózzuk és borsozzuk.

A sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve aprított petrezselyemmel megszórva egy finom olivás ciabbatával tálaljuk.



További jó ulinárkodást!

Megjegyzések