Cékla Carpaccio

Egy markáns télies előétel - Cékla Carpaccio


Cékla carpaccio


Ez a recept a neten jött szembe velem, és habár nem vagyok a cékla nagy rajongója mégis annyira megtetszett az ötlet és az ízek együttese, hogy nekiálltam az elkészítésének. 
Bár egy picit változtattam a recepten, de így sem okozott csalódást, egy igazi ínyenc előétel sikeredett.

Borzasztó egyszerű elkészíteni, így könnyedén letudjuk nyűgözni vacsora vendégeinket mikor bevetjük a házi vega carpaccionkat.

Cékla kedvelőknek ajánlom a céklás sült répámat, sültek mellé, vagy akár egymagában is finom csemege. :)

Hozzávalók:

3 db közepes cékla

olívaolaj

1 marék rukkola

50 gr feta sajt

2 ek napraforgómag

1 kis csokor petrezselyem


Öntethez:

4 ek olívaolaj

1 ek vörösborecet

2 tk méz

2 tk magos dijoni mustár


bors


Elkészítés:

A céklát héjastól megmossuk, alúfóliba rakjuk őket egyesével és meglocsoljuk olívaolajjal. Az alufóliát összenyomjuk, úgy, hogy a kiforró lé és az olívaolaj ne tudjon kifolyni.
200 fokos sütőben 1,5-2 óra alatt megsütjük.

Eközben elkészítjük a dresszinget: Az összes hozzávalót egy befőttesüvegbe rakjuk, és jól összerázzuk.

A napraforgót száraz serpenyőben megpirítjuk.

A megsült céklákat megvárjuk még kihűlnek, majd lehúzzuk a héjukat. Vékonyan felszeljük, és egy tányérra helyezzük a cékla korongokat.

Erre halmozzuk a rukkolát, az összeaprított petrezselymet. Rámorzsoljuk a fetát. 
Jöhet a pirított napraforgómag majd az öntet.




További jó kulinárkodást!

Megjegyzések