Egy markáns télies előétel - Cékla Carpaccio
![]() |
Cékla carpaccio |
Ez a recept a neten jött szembe velem, és habár nem vagyok a cékla nagy rajongója mégis annyira megtetszett az ötlet és az ízek együttese, hogy nekiálltam az elkészítésének.
Bár egy picit változtattam a recepten, de így sem okozott csalódást, egy igazi ínyenc előétel sikeredett.
Borzasztó egyszerű elkészíteni, így könnyedén letudjuk nyűgözni vacsora vendégeinket mikor bevetjük a házi vega carpaccionkat.
Cékla kedvelőknek ajánlom a céklás sült répámat, sültek mellé, vagy akár egymagában is finom csemege. :)
Hozzávalók:
3 db közepes cékla
olívaolaj
1 marék rukkola
50 gr feta sajt
2 ek napraforgómag
1 kis csokor petrezselyem
Öntethez:
4 ek olívaolaj
1 ek vörösborecet
2 tk méz
2 tk magos dijoni mustár
só
bors
Elkészítés:
A céklát héjastól megmossuk, alúfóliba rakjuk őket egyesével és meglocsoljuk olívaolajjal. Az alufóliát összenyomjuk, úgy, hogy a kiforró lé és az olívaolaj ne tudjon kifolyni.
200 fokos sütőben 1,5-2 óra alatt megsütjük.
Eközben elkészítjük a dresszinget: Az összes hozzávalót egy befőttesüvegbe rakjuk, és jól összerázzuk.
A napraforgót száraz serpenyőben megpirítjuk.
A megsült céklákat megvárjuk még kihűlnek, majd lehúzzuk a héjukat. Vékonyan felszeljük, és egy tányérra helyezzük a cékla korongokat.
Erre halmozzuk a rukkolát, az összeaprított petrezselymet. Rámorzsoljuk a fetát.
Jöhet a pirított napraforgómag majd az öntet.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése