Parasztreggeli mellé dukál, egy jófajta húskrém- Dióféle Villámgyors kolbászkrém
![]() |
Kolbászkrém |
Párom az utolsó utánni pillanatban szólt, hogy tulajdonképpen neki másnap, a munkahelyén egy brunch-ot tartnak. Méghozzá egy olyan fajtát, nevezhetnénk home made brunch-nak is, ahol mindenki hoz valami finomságot otthonról.
Persze adott némi fejtörést, hogy ugyan mit üssek össze, figyelembevéve a hűtő tartalmát mindössze csekély idő alatt, de sikerült.:
Így született meg ez a villámgyors kolbászkrém, ami nagy sikert aratott, oly szinten, hogy azóta üzemi szinten tolom a gyártását.
Ha te is odavagy a krémekért, főleg preferálod azokat amik húst is tartalmaznak, akkor érdemes megkóstolnotok a tepertőkrémemet is. Nem fogtok csalódni. :)
![]() |
Kolbászkrém |
Hozzávalók:
1 nagy szál PUHA csípős kolbász
3 szál újhagyma
50 gr puha vaj
100 gr krémsajt
só
bors
Elkészítés:
A kolbászt lehéjjazuk, majd nagyobb darabokra szedjük, és a késes aprítóba rakjuk.
Az újhagymának a fehér részét használjuk csak fel. Ezt megmossuk majd nagyobb darabokra vágjuk és az aprítóba tesszük ezt is.
Az előzőekhez rakjuk még a vajat, sajtkrémet, sót, borsot, majd jöhet egy kis zúzás.
Addig aprítjuk a mixerrel még egynemű krémes masszát nem kapunk.
Érdemes legalább egy órát pihentetni, de a legjobb, ha egész este pihen, hogy felkészüljön a totális elpusztításra. Friss ropogós kenyérrel és idényzöldséggel a legfinomabb.
További jó kulinárkodást!
Villámgyorsan el is fogyott ;)
VálaszTörlésMeghiszem azt! :)
Törlés