Kovászos uborka leves

Jégbehűtött ínyencség - Kovászos uborka leves


Kovászos uborka leves

Uralkodjon tikkasztó hőség vagy akár kellemes meleg, egy igazi ínyecnek mindig jól esik egy jól behűtött uborka leves. 

Először bizarrnak tünhet savanyúságból levest készíteni, de senki se óckodjon kipróbálni, hisz egy igazi kis gourmé szigetet talál az ételek tengerén. 
Abban az esetben ha esküdt ellenségnek tekintené a kovászos uborkát, akkor inkább próbálja ki a szintén főzés nélküli málnalevest. Ezzel sem lehet mellé lőni!

Kovászos uborka leves

Hozzávalók:

10 db közepes méretű kovászos uborka

1 gerezd fokhagyma


bors

1/2 csokor kapor

5 dl kovászos uborka lé

5 dl zöldség alaplé (hideg)

800 gr görög joghurt

15 dkg kockázott bacon

pár csepp olívaolaj


Elkészítés:

Az uborkát apróra vágjuk. Hozzáadjuk a saját levét és botmixerrel pürésítjük.

Belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

Az egésszet felöntjük az alaplével és a joghurttal. Beletépkedjük a kaprot, majd homogénre turmixoljuk az egésszet.

A bacont egy serpenyőben lepirítjuk.

Jéghidegre behűtjük és pirított baconnel és pár csepp olívaolajjal tálaljuk.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések

  1. Szia! Miután ezt megcsináltam, a válogatósabbak is elismeréssel fogadták. Egészséges és finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen eléggé megosztó étel, de aki bevállalós az nem csalódik! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése