Spejz kincsei III. - Dióféle Spanyol spenótos-babos egytálétel
![]() |
Spanyol spenótos-babos egytálétel |
Egy kemény nap után, nincs kedved egy órán keresztül egy szupermarket polcai között bolyongani, majd még plussz két órát a tűzhely mellett szobrozni.
Érthető, nem minden nap van nekem sem kapacitásom arra, hogy egy kisebb ötfogásos vacsorát tálaljak a családnak, így ezek a villámkaják igazi fellélegzést nyújtanak, egy négy órán keresztűl fővő marhahúsleveshez képest.
Többek között azért is jó ez a recept, mert túl nagy beruházást sem igényel, szinte minden megtalálható egy jólfelszerelt kamrába.
Köretként egy tunkolásra alkalmas finom magos,zabos bucit ajánlok mellé, de ha tartalmasabbra vágyunk, akkor rizzsel is fogyaszthatjuk.
Ha tetszik a recept, és kipróbálnál hasonlóan gyors és egészséges kaját, akkor nézd meg a sült fetás paradicsom receptemet.
Hozzávalók:
80 gr bébispenót (fagyasztott is jó)
400 gr hámozott egész paradicsom konzerv
800 gr fehér óriásbab konzerv
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors
olivaolaj
1 csipet oregánó
1 csilipaprika
1 tk őrölt füstölt pirospaprika
fél szál Chorizo (lángolt kolbász is jó)
Elkészítés:
A kolbászról lesszedjük a bőrt, és nagyobb darabokra bontjuk szét.
Egy kevés olajon elkezdjük pirítani a felkockázott hagymával, majd fokhagymával, és az apróra vágott csilivel.
Hozzáöntjük a paradicsom konzervet, és a leszűrt babokat.
Fakanállal szétnyomkodjuk a paradicsomokat, majd egy 10-14 percig főzzük a ragut.
Ezt követően a tűzről levéve egyből sózzuk, borsozzuk, és oregánozzuk. Végül hozzákeverjük a friss bébispenótokat.
Friss magos, zabos bucival, vagy rizzsel tálaljuk.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése