Villám desszert V. - Túrós Guba
![]() |
Túrós Guba |
Télies időben merengve a nyáron, vágyakozva egy harsogóan finom kajszira, jut el az ember lánya odáig, hogy egy házi baracklekváros desszerthez nyúljon, hátha előrébb jön az a fránya nyár.
Bár valószínűleg ez nem segít,hogy a nyár hamarabb köszöntsön be, de legalább egy finom ebédet összedobunk a családnak.
Ha szereted a gyors és egyszerű desszerteket akkor nézd meg a többi villám desszertjeimet is.
![]() |
Túrós Guba |
Hozzávalók:
50 dkg túró
2 cs bourbon vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
5 dl tejszín
csipet só
7 db kifli
baracklekvár
Elkészítés:
A túrót villával kissé áttörjük. A két fajta cukorral és a tejszínnel elkeverjük, és belereszelünk egy citrom héját.
A kifliket felkarikázzuk, és mintha paníroznánk, beleforgatjuk őket a tejszínes túróba.
Kivajazott tepsi aljába teszünk egy sor felszívatott túrós kiflit, majd rápötyögtetünk egy-egy kanálnyi baracklekvárt.
Ezt a rétegzést folytatjuk, míg el nem fogy a kifli.
A tetejére hagyunk, egy-két kanálnyi lekvárt.
Előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük. akkor jó, ha már egy kicsi színt kap a teteje (30 perc).
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése