Túrós guba

Villám desszert V. - Túrós Guba

Túrós Guba
Télies időben merengve a nyáron, vágyakozva egy harsogóan finom kajszira, jut el az ember lánya odáig, hogy egy házi baracklekváros desszerthez nyúljon, hátha előrébb jön az a fránya nyár. 
Bár valószínűleg ez nem segít,hogy a nyár hamarabb köszöntsön be, de legalább egy finom ebédet összedobunk a családnak.

Ha szereted a gyors és egyszerű desszerteket akkor nézd meg a többi villám desszertjeimet is.

Túrós Guba


Hozzávalók:

50 dkg túró

2 cs bourbon vaníliás cukor

10 dkg kristálycukor

5 dl tejszín

csipet só

7 db kifli

baracklekvár 


Elkészítés:

A túrót villával kissé áttörjük. A két fajta cukorral és a tejszínnel elkeverjük, és belereszelünk egy citrom héját.

A kifliket felkarikázzuk, és mintha paníroznánk, beleforgatjuk őket a tejszínes túróba.

Kivajazott tepsi aljába teszünk egy sor felszívatott túrós kiflit, majd rápötyögtetünk egy-egy kanálnyi baracklekvárt. 
Ezt a rétegzést folytatjuk, míg el nem fogy a kifli.
A tetejére hagyunk, egy-két kanálnyi lekvárt.

Előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük. akkor jó, ha már egy kicsi színt kap a teteje (30 perc).


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések