Medvehagymás-kecskesajtos frittata
![]() |
Medvehagymás-kecskesajtos frittata |
A tavasz mindig csupa jóval kecsegtet. Beindulnak a finomabbnál finomabb zöldségek-gyümölcsök termesztése.
Ebben az időszakban én először a medvehagymára várok. Annyira finom kis növény. Egy baj van vele, hogy eléggé korlátozott az időintervallum, amíg hozzá lehet férni. Így ha beindul a szezon, akkor érdemes dögivel fogyasztani, hisz időnk sem lesz megunni.
Ha te is odavagy ezért a kis ínyencségért akkor próbáld ki ezt a receptet, és ha kedvet kapsz a további medvehagymás finomságokra, nézz rá a medvehagyma pestos pennémre.
![]() |
Medvehagymás-kecskesajtos frittata |
Hozzávalók:
4 tojás
kis csokor medvehagyma
50 ml tej
só
bors
1 db avokádó
50 gr lágy kecskesajt
1 tk olívaolaj
Elkészítés:
A tejet a tojásokkal felverjük, sózzuk, borsozzuk.
Vékony metéltekre vágjuk a medvehagymát és a tojásba keverjük.
Olívaolajat melegítünk egy serpenyőbe. Beleöntjük a tojásos keveréket. Hagyjuk 3-4 percig dermedni.
Ez alatt felkockázzuk az avokádót, és elmorzsoljuk a sajtot. Majd a kissé megszilárdult tojásra halmozzuk.
Lefedve további 10-15 percig sütjük.
Pirospaprikával és friss zöldségekkel kiváló reggeli vagy vacsi.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése