Medvehagymás-kecskesajtos frittata


Medvehagymás-kecskesajtos frittata


Medvehagymás-kecskesajtos frittata

A tavasz mindig csupa jóval kecsegtet. Beindulnak a finomabbnál finomabb zöldségek-gyümölcsök termesztése.
Ebben az időszakban én először a medvehagymára várok. Annyira finom kis növény. Egy baj van vele, hogy eléggé korlátozott az időintervallum,  amíg hozzá lehet férni. Így ha beindul a szezon, akkor érdemes dögivel fogyasztani, hisz időnk sem lesz megunni.

Ha te is odavagy ezért a kis ínyencségért akkor próbáld ki ezt a receptet, és ha kedvet kapsz a további medvehagymás finomságokra, nézz rá a medvehagyma pestos pennémre.

Medvehagymás-kecskesajtos frittata

Hozzávalók:

4 tojás

kis csokor medvehagyma

50 ml tej


bors

1 db avokádó

50 gr lágy kecskesajt

1 tk olívaolaj


Elkészítés:

A tejet a tojásokkal felverjük, sózzuk, borsozzuk. 

Vékony metéltekre vágjuk a medvehagymát és a tojásba keverjük.

Olívaolajat melegítünk egy serpenyőbe. Beleöntjük a tojásos keveréket. Hagyjuk 3-4 percig dermedni.

Ez alatt felkockázzuk az avokádót, és elmorzsoljuk a sajtot. Majd a kissé megszilárdult tojásra halmozzuk.
Lefedve további 10-15 percig sütjük.

Pirospaprikával és friss zöldségekkel kiváló reggeli vagy vacsi.


További jó kulinárkodást!

Megjegyzések