Dióféle Sütőben sült röszti

Spejz kincsei III. - Dióféle Sütőben sült röszti


Sütőben sült röszti


Plain in pigna azaz a sütőben sült röszti egy svájci finomság. Legtöbbször tepsiben vékonyan szétterítve a krumplit jó ropogósra sütik, telerakva minden finomsággal.
Általában minden finom disznóság belekerülhet (sonka, kolbász), de készíthetjük hús mentesen vega verzióba is, jó sok póréhagymával, egyéb zöldséggel.

Kis millió recept kering a világhálón, ezeket tanulmányozva elkészíttem a dióféle változatot, remélem ízleni fog! :)

Amennyiben kíváncsi vagy milyen receptet rejt a Spejz kincsei I és II., katt a linkre, és indulhat a spejz űrítés!

Hozzávalók:

900 gr pucolt krumpli

150 gr bacon

1 bő negyed szál csípős kolbász

100 gr Landhof milánói sonka

1 fej lilahagyma

0,5 dl tej


bors

majoranna

olaj

2 tojás

10 dkg trapista sajt

75 g liszt


öntethez:

450 gr tejföl

1 ek Sirarcha csiliszósz

1 gerezd fokhagyma


tálaláshoz:

1 kis csokor aprított petrezselyem

4 db újhagyma zöldje felkarikázva


Elkészítés:

A hagymát és a bacont felkockázzuk majd egy kevés olajon megpirítjuk.

A meghámozott krumplikat lereszeljük egy tálba. Hozzákeverjük az összekockázott sonkát és kolbászt, valamint a megpirított hagymás bacont.

A sajtot szintén lereszeljük és a krumplihoz adjuk.

A tejben elkeverjük a tojásokat és csomómentesre keverjük a lisztel. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával.
A krumplis reszelékhez adjuk, és jól összedolgozzuk az előbbiekben hozzáadott alapanyagokkal.

Egy 24 cm-es tortaformát kiolajozunk, majd belesimítjuk a rösztit.

200 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük.


Amíg sül a röszti elkészítjük az öntetet: A tejfölt kikeverjük egy evőkanálnyi csiliszósszal és egy gerezd reszelt fokhagymával.

Tálalásnál aprított újhagyma-petrezselyem keverékével hintjük meg.



További jó kulinárkodást!

Megjegyzések