Spejz kincsei III. - Dióféle Sütőben sült röszti
![]() |
Sütőben sült röszti |
Plain in pigna azaz a sütőben sült röszti egy svájci finomság. Legtöbbször tepsiben vékonyan szétterítve a krumplit jó ropogósra sütik, telerakva minden finomsággal.
Általában minden finom disznóság belekerülhet (sonka, kolbász), de készíthetjük hús mentesen vega verzióba is, jó sok póréhagymával, egyéb zöldséggel.
Kis millió recept kering a világhálón, ezeket tanulmányozva elkészíttem a dióféle változatot, remélem ízleni fog! :)
Amennyiben kíváncsi vagy milyen receptet rejt a Spejz kincsei I és II., katt a linkre, és indulhat a spejz űrítés!
Hozzávalók:
900 gr pucolt krumpli
150 gr bacon
1 bő negyed szál csípős kolbász
100 gr Landhof milánói sonka
1 fej lilahagyma
0,5 dl tej
só
bors
majoranna
olaj
2 tojás
10 dkg trapista sajt
75 g liszt
öntethez:
450 gr tejföl
1 ek Sirarcha csiliszósz
1 gerezd fokhagyma
tálaláshoz:
1 kis csokor aprított petrezselyem
4 db újhagyma zöldje felkarikázva
Elkészítés:
A hagymát és a bacont felkockázzuk majd egy kevés olajon megpirítjuk.
A meghámozott krumplikat lereszeljük egy tálba. Hozzákeverjük az összekockázott sonkát és kolbászt, valamint a megpirított hagymás bacont.
A sajtot szintén lereszeljük és a krumplihoz adjuk.
A tejben elkeverjük a tojásokat és csomómentesre keverjük a lisztel. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával.
A krumplis reszelékhez adjuk, és jól összedolgozzuk az előbbiekben hozzáadott alapanyagokkal.
Egy 24 cm-es tortaformát kiolajozunk, majd belesimítjuk a rösztit.
200 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a röszti elkészítjük az öntetet: A tejfölt kikeverjük egy evőkanálnyi csiliszósszal és egy gerezd reszelt fokhagymával.
Tálalásnál aprított újhagyma-petrezselyem keverékével hintjük meg.
További jó kulinárkodást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése